De stichting “AGRAFIEK” is opnieuw op zoek naar de meest ondernemende land- en tuinbouwers

Traditiegetrouw reikt Rekad Uitgeverij tijdens Agribex hun Agrafiek-awards uit. Deze oscars van de Belgische land- & tuinbouw worden om de 2 jaar uitgereikt aan familiale bedrijven actief in de loonwerksector, de melkvee- of varkenshouderij, de tuinbouwsector en jonge, startende boeren. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk innoverend en een toonbeeld voor hun vakgebied. In 2019 zijn er een aantal nieuwe categorieën toegevoegd.

 

Agrafiek beeldje

Innovatie uit zich op talrijke manieren in onze sector. Innovatieve ingrepen op een bedrijf kunnen dienen om de productiviteit op te drijven, maar ook om kosten te besparen. Rekad Uitgeverij wil deze innovaties in de kijker zetten en reikt hiervoor de Agrafiek Awards uit.

Alle Belgische familiale bedrijven met als activiteit loonwerk, varkens- en melkveehouderij, kunnen deelnemen aan deze awards.

Naast deze traditionele categorieën zijn er in 2019 ook awards voor jonge landbouwers, dealers van materieel en voor een vrouw in de landbouw.

Uit de inschrijvingen selecteert de vakjury telkens 4 bedrijven in de categorieën Melkveebedrijf, Varkensbedrijf, Loonwerker, Jonge Ondernemer, Vrouw in de Landbouw, Dealerbedrijf. Deze bedrijven worden door de jury bezocht om een beter beeld te krijgen van het bedrijf en van dichtbij kennis te nemen van de innovaties waar op het erf of in de stal mee gewerkt wordt.

De uiteindelijke winnaars worden op de Pro-Day van Agribex 2019 bekend gemaakt.