Agrafieknieuws

Agrafiek 2013

14de editie Agrafiek focust op duurzame innovatie

Tijdens de eerste dag op Agribex (4 december) worden de laureaten van de veertiende editie van de wedstrijd Agrafiek bekendgemaakt.

De wedstrijd Agrafiek is een initiatief van de gelijknamige stichting en de uitgeverij Rekad. Dit jaar focust de wedstrijd eens te meer op het aspect innovatie en duurzaamheid. De wedstrijd Agrafiek – in feite de Oscars voor de land- en tuinbouw – staat open voor vrijwel alle sectoren in de land- en tuinbouw: melkvee-, pluimvee- en varkenshouderijsector, tuinbouw-sierteelt, loonwerk. Heel wat leidinggevende bedrijven in de land- en tuinbouw sponsoren deze 14de editie. Een aantal sponsors organiseert in het kader van deze 14de editie een aantal speciale prijzen. Hierover leest u meer in deze bijdrage. De inschrijvingen voor de Agrafiek werden afgesloten op 31 mei.

Energie Award Electrabel
Sponsor Electrabel reikt in het kader van deze 14de editie een Energie Award uit. De genomineerden voor de finale ontvangen een formulier. Via dit document kunnen zij hun energiegedrag en de eventuele energiezuinige maatregelen die in het verleden werden genomen in beeld brengen. Met de Energie Award beloont Electrabel
bedrijven die kiezen voor een efficiënt, duurzaam en innovatief energiebeleid. Wie deelneemt aan dit  wedstrijdonderdeel maakt kans op 10000 kWh gratis elektriciteit en een Electrabel Check-up Visit waarbij
een expert van Electrabel ter plaatse komt analyseren hoe u nog efficiënter met energie kunt omspringen.

Extra prijs van Boehringer Ingelheim 
Boehringer Ingelheim geeft aan de Agrafiekwinnaar in de rubrieken “melkvee” en “varkenshouderij” een speciale prijs. De laureaten krijgen een emmer Diakur®Plus (10 kg) en een flinke voorraad Bovikalc® (6×4 boli).

Wedstrijd maïssaldo: KWS maïszaad voor 10 ha
Tijdens de editie van 2011 lanceerde sponsor KWS de wedstrijd “maïssaldo”. Via dit initiatief wil KWS peilen naar de kennis van de deelnemers in verband met de teelt van maïs. Deze wedstrijd staat binnen Agrafiek 2013 open voor alle finalisten die maïs verbouwen. Aan de wedstrijd is een mooie prijs verbonden. De winnaar mag 10 ha inzaaien met KWS-maïszaad.

Lely Discovery
Ook sponsor Lely laat zich tijdens deze 14de editie niet onbetuigd. In de rubriek “melkveehouderij” wordt een speciale prijs voorzien. De laureaat mag gedurende een jaar gebruikmaken van de mobiele stalreiniger, de Lely Discovery.

Boerenstebuiten: u komt in beeld 
Boerenstebuiten, al enkele jaren het  vertrouwde themakanaal voor de actualiteit in de land- en tuinbouw, maakt van de verschillende laureaten professionele bedrijfsreportages die tijdens de prijsuitreiking op 3 december zullen vertoond worden. De laureaten ontvangen als aandenken dit uniek filmisch document.

Tractor New Holland (T7)
New Holland is een sponsor van het eerste uur. Net zoals tijdens de voorbije edities stelt New Holland specifiek voor de rubriek van de loonwerkers, gedurende een jaar, een tractor ter beschikking. Voor de editie 2013 wordt dit een T7 die trouwens ook te zien zal zijn tijdens Agribex op de stand van onze uitgeverij.

Een Agrafiekbeeld
En dan is er natuurlijk nog het Agrafiekbeeld. Het symbool van deze wedstrijd dat voorbehouden is aan de laureaten in de verschillende rubrieken. Samen met het beeld ontvangen de winnaars ook een billboard met de vermelding dat ze laureaat zijn van de wedstrijd Agrafiek, editie 2013. Een blikvanger voor het bedrijf.

Meer info: clem.reynders@gmail.com