Partnernieuws

Autonoom tractorconcept New Holland NHDrive en nieuw hoogefficiënt warmteafstotend koelsysteem vallen in de prijzen bij SIMA 2017

De vindingrijke en innovatieve benadering van New Holland werd erkend door de internationale jury van landbouwdeskundigen, die het autonome tractorconcept New Holland NHDrive bekroonde met de felbegeerde Silver Innovation Medal. Het autonome tractorconcept werpt een blik op de toekomst van de landbouw met daarin volledig autonome machines; een visie die de landbouw van morgen volledig zou kunnen veranderen. De jury gaf ook het nieuwe ontwerp van New Holland voor een efficiënter koelsysteem, het High Efficiency Heat Rejection System (hoogefficiënt warmteafstotend systeem), een Speciale Vermelding.

Carlo Lambro, New Holland Agriculture Brand President, zei: “We zijn bijzonder tevreden met deze erkenning van onze vooruitstrevende benadering. De bekroonde innovaties waren het resultaat van onze sterke focus op het constant verhogen van de efficiëntie en rentabiliteit die klanten met onze apparatuur kunnen behalen, en ze ondersteunen ons overkoepelende doel om te helpen de landbouw een duurzame toekomst te bieden. Het autonome tractorconcept NHDrive biedt een maximale operationele flexibiliteit dankzij de mogelijkheid om onbemand te werken, terwijl hij is voorzien van een volledig uitgeruste cabine voor de werkzaamheden waarbij complete zelfstandigheid nog niet mogelijk is. Bij New Holland Agriculture is de innovatie van de landbouw al meer dan 120 jaar ons belangrijkste doel en wij zijn dan ook trots dat wij een actieve, drijvende kracht zijn in deze belangrijke verandering.”

sized_t8_nhdrive_16_009Zilveren medaille voor innovatie voor autonoom tractorconcept New Holland NHDrive, dat zowel met als zonder bestuurder werkt
Het autonome tractorconcept New Holland NHDrive, dat is gebaseerd op een T8 Blue Power-model, is door CNH Industrial ontwikkeld in samenwerking met haar technologieleverancier Autonomous Solutions Incorporated (ASI), een in Utah gevestigd vooraanstaand leverancier van autonome off-road oplossingen, waar New Holland al lange tijd mee samenwerkt.

NHDrive is een volledig autonoom, onbemand voertuig dat kan worden bewaakt en geregeld vanaf een PC of een tablet. Hij is uitgerust met een zaaimachine en kan zelfstandig het volgende gewas recht achter de maaidorser zaaien. Boeren hebben onbeperkt toegang tot tractor- en werktuiggegevens, waar ze ook zijn, zodat ze goed onderbouwde beslissingen op het juiste moment kunnen nemen, om de operationele efficiëntie en productiviteit te optimaliseren; bovendien hebben ze te allen tijde volledige controle over hun gegevens, die altijd in hun bezit blijven.

De NHDrive-tractor kan de perioden met gunstige weersomstandigheden optimaal benutten door de klok rond te werken; hij maakt volledig gebruik van geavanceerde PLM (Precision Land Management)-technologie voor precisielandbouw; hij kan een hogere productiviteit en efficiëntie behalen dan traditionele werkwijzen; en hij helpt de risico’s van menselijke fouten verlagen, door van tevoren bepaalde en geoptimaliseerde plannen voor alle werkzaamheden te volgen.

sized_t8_nhdrive_16_008Doordat de NHDrive-concepttractor is uitgerust met dezelfde cabine als de standaard T8, biedt hij maximale operationele flexibiliteit, en kan hij ook gebruikt worden voor werkzaamheden waarbij complete zelfstandigheid nog niet mogelijk is, zoals werkzaamheden met de frontlader en wegtransport met hoge snelheid.

De NHDrive-tractor kan naast andere zelfrijdende machines werken, maar ook samenwerken met machines die door een bestuurder worden bestuurd. In de toekomst zal hij, indien uitgerust met een aanhanger, in staat zijn om de graanverwerking volledig te automatiseren tijdens de oogst, inclusief lossen en transport. Het is denkbaar dat in de toekomst de volledige tractorserie van New Holland en andere landbouwmachines met de NHDrive-technologie zijn uitgerust.

De verdere ontwikkeling van de zelfrijdende NHDrive-tractor is een van de belangrijkste onderdelen van de toekomstige PLM-strategie – één van de pijlers van de Clean Energy Leader-strategie – en is de ultieme uiting van het idee “meer doen met minder”: meer werk, meer efficiëntie, meer productiviteit, meer flexibiliteit bij bedrijfsbeslissingen, allemaal op basis van nauwkeurige gegevens. En dit gaat allemaal gepaard met geoptimaliseerd gebruik van invoeren, lagere kosten en verbruik en is minder vermoeiend.

Speciale vermelding voor het nieuwe koelsysteemontwerp van het High Efficiency Heat Rejection System (hoogefficiënt warmteafstotend systeem)
sized_nh_current_futureHet nieuwe koelsysteemontwerp van New Holland is gebaseerd op concepten van een “dubbel circuit” en “thermische middeling” en is bedoeld om de omvang van de radiateur en daardoor de stroomvereisten van de koelventilator te verkleinen.

Het High Efficiency Heat Rejection System (HEHRS – hoogefficiënte warmteafstotende systeem) is afhankelijk van twee circuits: een hogetemperatuurcircuit, om de motor te koelen, en een lagetemperatuurcircuit, om de voertuigsystemen plaatselijk te koelen, door de gemiddelde vereisten voor warmteafstoting toe te passen. De thermische module heeft maar twee radiateurs: één voor de motorkoeling en een andere voor het lagetemperatuurcircuit. De traditionele lucht-naar-vloeistof radiateurs worden vervangen door platenwarmtewisselaars, die veel efficiënter zijn. Dit biedt het systeem een hoge flexibiliteit, waardoor de componenten opnieuw kunnen worden ingedeeld voor een maximale efficiëntie en lagere stroomvereisten voor de ventilator. Dit biedt weer enorme voordelen voor de prestaties en zuinigheid van het nieuwe koelsysteem.

Het nieuwe systeem kent vele voordelen: de kleinere radiateurs en geoptimaliseerde indeling maken meer ruimte vrij onder de motorkap. Dankzij de vereenvoudigde thermische module is de warmtewisselaar bijzonder eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Het koelvloeistofdebiet kan dynamisch worden gebalanceerd met behulp van een elektrische pomp, om de verdeling van de koelvloeistof te regelen met speciale kleppen, en de componenten die onder de meest kritieke temperatuursomstandigheden werken, bij te staan. Het is een modulair systeem, waardoor eenvoudig extra koelers kunnen worden toegevoegd, mocht dat nodig zijn. Ook heel belangrijk is dat de hoge koelefficiëntie leidt tot aanmerkelijke energiebesparingen.