Partnernieuws

Gebruikerstrainingen, hoe nieuwe technologie optimaal gebruiken?

New Holland trekkers zijn voorzien van de modernste technologie. Om deze technologie optimaal te gebruiken is een goede training onmisbaar. Daarom organiseerde het trekkermerk eerder dit jaar een aantal dagen gebruikerstraining in De Haan. Tijdens deze trainingen kregen nieuwe en ervaren New Holland rijders alle mogelijke tips mee om zuinig te rijden, GPS optimaal te gebruiken en service op de trekkers te vergemakkelijken.

Moderne tractoren zijn allen voorzien van een hele hoop vooruitstrevende technologieën zoals variabele transmissies, GPS-RTK, datalogging, kopakkermanagement en zo verder. Om deze technologische ontwikkelingen optimaal te gebruiken moet je als gebruiker goed op de hoogte zijn. Het maakt tenslotte het verschil tussen brandstofbesparing of –verkwisting, tijdswinst en rendementsstijging of net niet. New Holland als fabrikant houdt sterk aan het goed overdragen van deze kennis. “De trekkers die via ons dealernet verkocht worden, worden door de dealers ook afgeleverd en opgevolgd. Hier hoort een grondige uitleg bij, die door de dealers ook gegeven wordt. Maar om de gebruikers echt optimaal hun trekker te laten gebruiken maken wij graag extra tijd vrij,” vertelt Tomas Lekens, Marketing Manager van New Holland. “De trainingsdagen zijn zo opgesteld dat zowel nieuwe als ervaren gebruikers kunnen bijleren. Dat gaat van een introductie tot AutoCommand rijden tot een diepgaande cursus over kopakkermanagement of GPS-RTK rijden. We merken dat de gebruikers de zaken die ze hier leren ook omzetten in de praktijk en zo hun trekker rendabeler gaan inzetten.”

Tijdens de gebruikerstrainingen zijn de courantste trekkers van New Holland aanwezig zodat iedereen de theorie in de praktijk kan omzetten in een trekker die nauw aanleunt bij de trekker die thuis op het erf staat.

De heer Wallemacq, die een groot akkerbouwbedrijf uitbaat, was één van de gebruikers op training. “Ik ben hier samen met 4 van mijn chauffeurs. Ons trekkervloot gaat van oudere TM-reeksen over de T7000 tot nu T7.270 en T7.315. De chauffeurs zijn goed op de hoogte van de technologie die in de trekkers aanwezig is, maar onbekende functies blijven echter onbekend. Deze gebruikerstrainingen zijn een vervolgmaking,” vertelt hij. “Na dergelijke trainingen merk ik dat de chauffeurs met een verhoogde finesse aan de slag gaan. De trainingen sensibiliseren ook, zowel op gebied van technologie als op gebied van economisch en ecologisch rijden. Bij een goed gebruik liggen zowel het verbruik als de slijtage lager, de gebruikerstrainingen helpen het respectvol behandelen van de trekkers te vergroten.”

New Holland organiseert deze gebruikerstrainingen jaarlijks in de Benelux. Deze staan open voor klanten die onlangs een T6, T7(HD) of een T8 met een GPS-systeem of een AutoCommand-transmissie hebben aangekocht, en dit zowel voor nieuwe als ervaren gebruikers.