Partnernieuws

Mitas streeft naar lancering van de PneuTrac in twee jaar

De ontwikkeling van het Mitas PneuTrac concept heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De voordelen van zijn grotere footprint en een betere trekkracht tegenover standaard banden zijn bewezen, maar uit de testen blijkt dat deze ook beter zijn dan IF banden.

Dankzij positieve testresultaten heeft Mitas haar doelstellingen voor de verdere ontwikkeling van PneuTrac aangescherpt. Gedurende 2016 gaan testen plaatsvinden ter vergelijking van de verschillende karakteristieken van de PneuTrac en de bekende rupsbanden en hoe dit zich in de markt zal positioneren. Mitas’ doel is volledig kennis van zaken te hebben om eind 2017 de marktintroductie succesvol plaats te laten vinden.

“De footprint en trekkracht van Mitas PneuTrac en rupsbanden zijn superieur aan die van traditionele luchtbanden. De volgende stap is om PneuTrac en rupsbanden te vergelijken en te zien hoe dicht ze elkaar naderen”, zegt Andrew Mabin, Mitas’ sales en marketing director. “We zijn steeds dichter bij de datum waarop de PneuTrac beschikbaar zal zijn. Ons doel is om PneuTrac over ongeveer twee jaar te lanceren”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *