Partnernieuws

Nieuwe reeks CR-maaidorsers van New Holland

New Holland stelde tijdens een persconferentie en demodag de nieuwe reeks CR-maaidorsers voor. De nieuwe Harvest Suite Ultra en de verhoogde productiviteit zijn de hoogtepunten van deze nieuwe reeks. Als vlaggeschip werd ook de eerste Class10 maaidorser, de CR10.90 voorgesteld.

CR10.90“De nieuwe CR-serie is het hoogtepunt van 40 jaar Twin Rotor™-technologie,” verklaarde Hedley Cooper, Hoofd van Combine Harvester Product Management. “De serie is uitgerust met New Hollands beste oogsttechnologieën: Twin Pitch Rotors, Dynamic Feed Roll™, SmartTrax™ rupsbanden, Terraglide™-vering, ECOBlue™ SCR en Hi-eSCR motortechnologieën – die samenwerken voor de allerbeste prestaties. Deze uitrusting, samen met de Harvest Suite™ Ultra-cabine, herdefinieert het begrip oogstcomfort. Dankzij de capaciteit en prestaties van de CR10.90 komt u in een compleet nieuwe oogstdimensie terecht. Meer kunt u niet wensen.”

Met vermogens tussen 449 pk voor de CR7.90 en 652 pk voor de CR10.90 hebben de nieuwe CR-combines meer dan genoeg vermogen om 15% meer productiviteit waar te maken. Door de Dynamic Feed Roller die het gewas voor de dorsrotoren brengt en de Twin Pitch-rotors kan graanbreuk beperkt worden tot minder dan 0.2%. De rotoren worden sneller en soepeler gevoed en de nieuw getande bladen op de rol behandelen het gewas behoedzaam, voor hoge strokwaliteit.
De nieuwe CR-maaidorser zijn voorzien van grote graantanks, gaande van 11.500 liter voor de CR7.90 tot 14.500 liter voor de CR9.90 en CR10.90 en hebben een losdebiet van 142 liter/seconde.

CR10.90De SmartTraxâ„¢ rupsbanden met het Terraglideâ„¢-ophangingssysteem, standaard op het topmodel CR10.90, zijn optioneel ook beschikbaar voor de andere modellen. Deze opties zorgen voor uitstekende tractie, lage bodemverdichting en een soepele rit.

CR10.90De nieuwe Harvest Suite Ultra-cabine van 3,7 m3 is groter dan zijn voorganger en de opzet van het interieur werd volledig opnieuw ontworpen voor meer ergonomie en comfort. De cabine is uitgerust met de nieuwe force-based multifunctionele CommandGripâ„¢-hendel, een vernieuwde oogstconsole en de nieuwe ultrabrede IntelliViewâ„¢ IV-touchscreen kleurenmonitor van 26,4 cm. Via de nieuwe monitor zijn CR10.90alle belangrijke parameters binnen handbereik. Een tweede IntelliView-display is optioneel beschikbaar voor bestuurders die maximale informatie wensen.

In een volgende Loonwerker leest u meer over deze nieuwe maaidorsers!