AgrafieknieuwsDeelnemen

Agrafiek 2019 – Oscars voor de Belgische land- & tuinbouw

Traditiegetrouw reikt Rekad Uitgeverij tijdens Agribex hun Agrafiek-awards uit. Deze oscars van de Belgische land- & tuinbouw worden om de 2 jaar uitgereikt aan familiale bedrijven actief in de loonwerksector, de melkvee- of varkenshouderij, de tuinbouwsector en jonge, startende boeren. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk innoverend en een toonbeeld voor hun vakgebied.

Innovatie uit zich op talrijke manieren in onze sector. Innovatieve ingrepen op een bedrijf kunnen dienen om de productiviteit op te drijven, maar ook om kosten te besparen. Rekad Uitgeverij wil deze innovaties in de kijker zetten en reikt hiervoor de Agrafiek Awards uit.

Alle Belgische loonwerkers, varkens- en melkveehouders evenals andere familiale bedrijven actief in de sector, zoals tuinbouwbedrijven of vleesveehouderij kunnen deelnemen aan deze awards. De drie hoofdcategorieën zijn loonwerk, melkvee en varkens, speciale prijzen zijn er voor de tuinbouwsector en buitenbeentjes (innoverende kleine projecten op het bedrijf, scholen, samenwerkingsprojecten) en jonge ondernemers in de sector (minder dan 5 jaar gestart of een bedrijf overgenomen en jonger dan 40 jaar op het moment van inschrijven). Daarnaast wordt ook een aparte prijs uitgereikt voor “Vrouw in de landbouw”.

Inschrijven kan tot 30 september 2019 via www.agrafiek.be. Inschrijven kan zowel door de bedrijfsleider zelf als door een derde persoon.

Uit de inschrijvingen selecteert de vakjury telkens 4 bedrijven in de categorieën Melkveebedrijf, Varkensbedrijf, Loonwerker, Tuinbouw/Buitenbeentje, Jonge Ondernemer en Vrouw in de landbouw. Deze bedrijven worden door de jury bezocht om een beter beeld te krijgen van het bedrijf en van dichtbij kennis te nemen van de innovaties waar op het erf of in de stal mee gewerkt wordt.

De uiteindelijke winnaars worden op de Pro-Day van Agribex 2019 bekend gemaakt.