Partnernieuws

Italiaanse groothandel Raico verandert naam in Kramp

Raico en Kramp zijn volledig geïntegreerd en gaan door onder de naam Kramp. De naamsverandering van Kramp volgt op de overname van Raico door de Nederlandse groothandel in 2018. Eén merk voor de Business to Business markt zorgt voor een sterker bedrijf en nieuwe marktmogelijkheden in Italië.

In 2018 nam Kramp, Nederlandse distributeur van agrarische onderdelen, Raico over om hun positie te versterken en een belangrijke partner in Italië te worden. De twee merken gaan verder onder het merk Kramp om hun positie in Italië te ontwikkelen. Sinds 11 maart is het Raico merk voor de dealers veranderd in Kramp. De 5 shops in Italië (Business tot Consumer) zullen onder het merk Raico door blijven gaan.

‘Als Kramp hebben we het doel om de essentiële partner in onderdelen en accessoires te zijn voor de agrarische sector. Met de overname van Raico afgelopen jaar hebben we onze positie in de Italiaanse markt versterkt,’ aldus Eddie Perdok, algemeen directeur van Kramp. ‘De twee bedrijven zijn samengevoegd op één locatie en we gaan een magazijn met kantoren bouwen in de buurt van Reggio Emilia. Het worden van één bedrijf met één naam is een belangrijke stap in onze integratie.

Nieuwe naam brengt nieuwe mogelijkheden
De ambitie achter de naamsverandering is om het beste van twee werelden te hebben in het vernieuwde bedrijf. ‘Het samengaan van Kramp en Raico biedt nieuwe mogelijkheden voor onze klanten’, zegt de Italiaanse sales director Rafael Massei. Afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om beide bedrijven te integreren tot één bedrijf. Het is voordelig voor ons en onze klanten dat we als één bedrijf opereren. De sterktes van Kramp en Raico zijn samengevoegd en zorgen voor een breder assortiment, toegang tot de grootste webshop van de agrarische (reserve)onderdelen en accessoires in Europa en betere diensten voor onze klanten. Onze organisatorische opzet door heel Italië blijft hetzelfde. Onze klanten behouden hun eigen contactpersoon en krijgen de snelle levering van ons centrale magazijn in Reggio Emilia.

Europese marktleider groothandel
Meer dan 30 jaar heeft Raico samengewerkt met veel leveranciers die gespecialiseerd zijn in de agrarische sector in Italië. Kramp heeft een soortgelijke geschiedenis als Raico. Het bedrijf werd opgericht in 1951 en, zoals Raico, begon het met het verkopen van agrarische onderdelen. Kramp Groep is tegenwoordig actief in 24 Europese landen met een gerealiseerde omzet van 840 miljoen in 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *