Partnernieuws

Eerste Ruminant Well-being Award uitgereikt

Marina von Keyserlingk en Daniel Weary, University of British Columbia, Canada winnen de eerste Ruminant Well-being Award. De prijs wordt uitgereikt door de World Association for Buiatrics (WAB) en is gesponsord door Boehringer Ingelheim Animal Health.

Dr von Keyserlingk en Dr Weary leiden samen een van s’ werelds meest gekende onderzoeksprogramma’s in runderwelzijn. Tijdens hun 15 jaar lange samenwerking deden ze verschillende bijdragen tot dit relatief nieuwe veld van de wetenschap.

Hun werk hielp melkveebedrijven hun manier van werken bij te schaven. Het gebruik van pijnbestrijding bij onthoornen en andere pijnlijke ingrepen alsook veranderingen in voedingsstrategieën en groepshuisvesting voor kalveren zijn items waar veel aandacht aan werd besteed. Ze deden voorstellen voor verandering aan stalontwerp en management die zowel koecomfort verbeteren als het risico op pootproblemen en andere letsels verminderen.

De Ruminant Well-being Award werd voor de eerste keer uitgereikt tijdens het congress in Dublin en vertegenwoordigt een waarde van 15,000 euro plus reis- en registratiekosten voor het congres waar de ceremonie plaatsvindt. Dierenartsen van over heel de wereld met een interesse in runder/herkauwer gezondheid komen elke twee jaar bij elkaar op het WBC. Het volgende evenement zal plaatsvinden in Sapporo, Japan, in 2018.

De prijs is bedoeld voor praktijkdierenartsen, onderzoekers en studenten in diergeneeskunde of dierwetenschappen. Het doel is om inspanningen tot verbetering van kennis over pijn en lijden bij herkauwers te belonen, alsook hoe we die beter kunnen bestrijden. De prijs wordt uitgereikt aan kandidaten die kunnen aantonen dat hun werk een echte impact heeft op het welzijn van herkauwers. Hierbij wordt zowel gekeken naar grootte van de verbetering, als naar internationale uitstraling en innovatieve aanpak van het probleem.

Bron: Mededeling Boehringer Ingelheim