Partnernieuws

INNOVATIE award voor Mitas PneuTrac op de EIMA

Mitas’ revolutionaire bandenconcept PneuTrac ontving de EIMA Technical Innovation Award in Bologna, Italië. De jury beloonde de Mitas PneuTrac als de beste innovatie gebaseerd op de gedetailleerde technische beschrijving en praktische demonstratie van dit unieke concept.

De PneuTrac verenigt het beste van twee werelden, de traditionele luchtbanden en rubber tracks. Mitas test al intensief het PneuTrac concept op een 18″ velg, is gestart met testen op een 38″ velg en plannen nu om een nieuwe maat te testen.

logo italiano 2006.eps“PneuTrac heeft enorme belangstelling onder boeren en fabrikanten van machines. De ontvangst van de EIMA Technical Innovation Award heeft onze vastberadenheid om dit concept op de markt te brengen versterkt en te voldoen aan de verwachtingen van de aandeelhouders”, zei Andrew Mabin, Mitas’ sales en marketing director. “We zijn blij dat de EIMA jury het potentieel en de innovatieve essentie van de Mitas PneuTrac inziet. Een dergelijke innovatie is uniek in de bandenindustrie en Mitas heeft zijn leidende positie in de agrarische bandenhandel bewezen”.

1_Mitas PneuTracOp basis van de recente verbeteringen van de testresultaten van Mitas’ 280/70 R18 PneuTrac, is Mitas gestart met dynamische tests van de grotere 600/65 R38 PneuTrac. Tot nu toe heeft de grotere 38″ PneuTrac alleen statische proeven ondergaan. Mitas gaat ook nieuwe maten ontwikkelen om een breder scala van maten te bieden zodra PneuTrac met succes is afgerond. Het “in de markt zetten” is voorlopig nog onderworpen aan de verdere succesvolle ontwikkeling van het concept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *