Partnernieuws

Mitas Premium vervangt de Continental banden bij de OEM’s

Mitas lanceert Mitas Premium, een nieuwe productlijn van landbouw radiaalbanden voor krachtige machines. Vanaf januari 2015 vervangt de Mitas Premium alle Continental banden op nieuwe machines geproduceerd door Original Equipment Manufacturers (OEM’s).

Mitas heeft Continental banden onder licentie geproduceerd sinds 2004. De top van de Mitas Premium-productlijn voor hoge-pk machines zijn de zeer hoge flexibele (VF) banden HC 1000 en HC 2000 en de Super Flex banden (SFT). De in september 2014 gelanceerde VF banden is de nieuwste innovatie van Mitas.

Mitas’ strategie is het creëren van één merk “Mitas”. Vanaf januari 2015 zullen alle trekkers en oogstmachines, geproduceerd door grote OEM’s, die voorheen met Continental banden uitgerust waren, worden uitgerust met Mitas Premium banden“, zei Jaroslav ÄŒechura, CEO van Mitas. “Mitas Premium banden hebben dezelfde Premiumkwaliteit en technische kenmerken als Continental banden. Onze OEM partners erkennen dit en aanvaarden levering en montage van Mitas Premium”.

Caption_Mitas Premium tyre line. Author_Mitas 2014

Mitas onderhandelde over leveringen in 2014 van Mitas Premium banden aan belangrijke landbouwmachinefabrikanten zoals AGCO, ARGO, CLAAS, CNHi, John Deere en SAME DEUTZ-FAHR. Bij CLAAS zijn nieuw vervaardigde oogstmachines en tractoren reeds uitgerust met banden van de Mitas Premium productlijn vanaf oktober 2014. Andere OEM’s zullen beginnen met montage van Mitas Premium banden vanaf nu en uiterlijk januari 2015 op alle machines.

Op dit moment bevat Mitas Premium voor Europese markten  verschillende leidende type uitvoeringen, naast SFT en de gloednieuwe VF banden HC 1000, HC 2000, namelijk ook de SFT IF (Improved Flexion), CHO (Cyclic Harvesting Operations) SST (Silent Speed Tyre) AC 65, HC 70, AC70 T, AC85 Row Crop, AC90 Row Crop en AGRITERRA. Mitas wil voortdurend het productaanbod Mitas Premium innoveren en upgraden. “Bijvoorbeeld de VF HC 3000 band voor oogstmachines is in ontwikkeling. Mitas zal deze introduceren aan het begin van 2015“, zei Pavel Kott, productmanager Landbouwbanden van Mitas.

De productlijn Mitas Premium heeft de Continental banden vervangen en overtroffen. Mitas investeert sterk in haar eigen onderzoek en ontwikkeling en heeft verschillende nieuwe producten die uitsluitend zijn ontworpen en vervaardigd onder de merknaam Mitas. Deze innovaties zijn banden in de categorie van de Very High Flexion en Improved Flexion voor tractoren met hoog vermogen en nieuwe generaties oogstmachines. Mitas heeft ook het segment van Super Flexion Tyres, die is gebaseerd op de prestaties van Continental SVT uitgebreid.

“Sinds 2004 hebben we Continental banden geproduceerd, en we zijn ervan overtuigd dat Mitas Premium dezelfde Premiumkwaliteit heeft”, aldus ÄŒechura. “We zullen Continental  landbouwbanden blijven produceren tot 2019, wanneer de licentie-overeenkomst afloopt, maar op lange termijn is onze voornaamste focus op het merk Mitas. Ons doel is om Mitas Premium ook voor de vervangingsmarkt (RM) te lanceren in de nabije toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *