Uncategorized

Kies voor zeer vroeg bij late zaai

Er kunnen in de praktijk verschillende redenen zijn om later te zaaien. Tot laat zaaien wordt verstaan dat het gaat om zaai in de periode tussen half en eind mei. Laat zaaien kan bijvoorbeeld het gevolg zijn door overmatige neerslag voorafgaand aan de geplande zaai zoals dit jaar regionaal het geval is. Ook zijn er telers die eerst een snede gras willen oogsten om vervolgens het bewuste perceel te gebruiken voor de teelt van maïs.

Kies voor zeer vroege maïsrassen voor een tijdige afrijping

Voor een perfecte invulling van deze wensen zijn de maïsrassen STABIL, BENEDICTIO en JUVENTO beschikbaar. Deze hebben in officiële proeven laten zien tot de allervroegste rassen te behoren, met name in korrelvroegrijpheid. Deze eigenschap is voor een tijdige afrijping, ook bij late zaai, zeer belangrijk!

Goede cijfers voor landbouwkundige en veevoedkundige eigenschappen

Op de officiële rassenlijsten presenteren STABIL, BENEDICTIO en JUVENTO goede cijfers voor o.a. snelheid beginontwikkeling, oogstzekerheid en voederwaarde. Eigenschappen waar alle rassen en in dit geval bij late zaai zeker over moeten beschikken voor het beste financiële resultaat.

STABIL, BENEDICTIO en JUVENTO nog volop beschikbaar

Op dit moment zijn STABIL, BENEDICTIO en JUVENTO nog volop beschikbaar in standaard en met Mesurol ontsmetting. Vraag uw maïszaadleverancier of KWS-adviseur om meer informatie over deze rassen en over de snelle leveringsmogelijkheden!

Bron: KWS Benelux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *