Partnernieuws

KWS – Wedstrijd “maïssaldo”

Het veredelingsbedrijf KWS is toonaangevend in de bieten, in de maïs en in de granen. In de bieten is het wereldwijd marktleider. In de maïs is KWS op afstand marktleider in silomaïs in heel Europa en korrelmaïs voor Noord-Europa. Voor de granen staat KWS in Europa op een tweede plaats. Het bedrijf groeit jaarlijks met 10 tot 15 %. Inmiddels werken er bijna 4000 mensen voltijds en een veelvoud hiervan deeltijds.

Het grote succes is gebaseerd op de enorme researchinspanningen die er op gericht zijn om het economisch rendement van de teler te maximaliseren.

Het onderzoek richt zich op het juiste inzicht te hebben/verkrijgen wat de werkelijke economische “drivers” zijn, welke systemen een correcte evaluatie daarvan mogelijk maken en de ontwikkeling van topproducten op die basis. In samenwerking met de distributie en met hun eigen regionaal opererende organisatie doen ze het maximale om de telers correct te informeren, producten correct te presenteren en te distribueren. In samenwerking met de telers is het de garantie voor de meest economische teelt van de landbouwgewassen zoals maïs en bieten. Net zoals in 2011 organiseert KWS binnen het kader van de wedstrijd Agrafiek de prijs “Maïssaldo”. De finalisten die maïs verbouwen kunnen via het invullen van een vragenlijst voor 10 ha KWs maïszaad winnen.

>>> kwsbenelux.com