Agrafieknieuws

Loonwerkerbedrijf Swa Aernouts – Loonwerk 2013

Het loonwerkerbedrijf van Swa Aernouts draait rond twee poten: de klassieke werkzaamheden in de landbouwsector en de recycling van groen- en houtafval. Voor die laatste specialisatie heeft het bedrijf van Aernouts al jaren een stevige reputatie opgebouwd.

Heel recent werd specifiek voor de landbouwwerken een innovatieve administratieve stap gezet. Aernouts bundelt de krachten met een Nederlandse collega vlak over de grens: Karl Tax. De nieuwe constructie heet Aernouts Tax.

Swa Aernouts begon in ’87 voor eigen rekening te werken; Karl Tax zit sinds 1997 in het vak.

Met die stap versterken de beide bedrijven sinds 1 augustus mekaar. Beide loonwerkbedrijven vullen mekaar perfect aan en lanceren de slogan: “grenzeloos sterk in loonwerk”.

De beide loonwerkbedrijven hadden ook in het verleden al regelmatig goede contacten. Ieder bedrijf blijft voorlopig met zijn eigen personeel werken; een regeling die voor twee jaar werd vastgelegd. Door de samenwerking mikken ze op meer slagkracht. Het feit dat de bvba Aertnouts-Tax actief is in zowel Nederland als België is een pluspunt voor de klanten om conform de wetgeving van ieder land te werken. Op dat vlak is Europa zeker nog geen voorbeeld van eenheid. Ook wat werk betreft zijn er regionale verschillen. In Nederland is hakselen van maïs belangrijk; in België is het dan meer het dorsen dat aan bod komt.

Daarnaast blijven de werkzaamheden in de recyclage gewoon doorgaan. Aernouts handelt bijvoorbeeld in bio-hout, kalk en compost, snij- en korrelmaïs, CCM, kuilgras en gewikkelde pakken, zand en puin.

Bij Aernouts zelf is zoon Stef naast Swa en echtgenote Els een vaste waarde in het team.

Swa Aernouts, Jonkerweg 27, Loenhout. 03.6697578