AgrafieknieuwsDe laureaten

Marc De Bruyne wint Agrafiek 2015 in de categorie Loonwerk

Marc De Bruyne is de winnaar in de sector Loonwerk. De Bruyne heeft een zeer net en groot loonbedrijf in Assenede. De loonwerker biedt het standaard pakket van werkzaamheden aan en werkt zowel in België als in Nederland.

SIZED_DEBRUYNE2Ook specialere werkzaamheden zoals het hakselen van Miscanthus neemt De Bruyne voor zijn rekening. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een serieuze groei gekend in het mengmestverhaal. Behalve het gewone injecteren met een zelfrijdende Vervaet is er ook een Vervaet trike voorzien van een sleepslangsysteem met een pompcontainer. Deze is eveneens uitgerust met sectieafsluiting om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen injecteren. Bij het oogsten van graan en korrelmaïs worden op een paar van de maaidorsers ook opbrengsten gemeten. De zo verzamelde gegevens worden het volgende voorjaar opgeladen in de mestinjecteurs om zo een optimale bemesting te voorzien. Om de Vervaet driewielers optimaal te laten werken voorziet de loonwerker in de toekomst zelf het nodige transport als aanvulling op de externe transporteurs. In de werkplaats kunnen alle machines zelf onderhouden en hersteld worden. De werkplaats is voorzien van vloerverwarming en is geïsoleerd, voor het sleutelen beschikt de mechanicien over een rolbrug en hefbrug met werkplatform. Om op een gezonde manier te groeien voorziet De Bruyne elk jaar in de nodige investeringen.

 

Enkele quotes van de jury

“Dit bedrijf is een toonbeeld voor de sector!”

“De loonwerker weet waar hij mee bezig is, en neemt geen overhaaste beslissingen. De basis voor een gezond bedrijf in onze sector!”