Partnernieuws

Mitas geeft de Powerpull band vrij voor Europa

De speciale band van Mitas voor Tractorpulling, de Mitas Powerpull, is nu beschikbaar in Europa. Na diverse maanden van ontwikkelen en uitgebreid testen is de 30.5L32 148A8 Powerpull van Mitas nu beschikbaar voor pullingteams. De band wordt geleverd als “slick” (zonder profiel) om de deelnemers de kans te geven een profieldesign naar keuze te creëren. De productie van de Mitas Powerpull 30.5L-32 is gebaseerd op het productieproces van de Mitas hoge-pk tractorbanden. Dit staat garant voor weerstand en een lange levensduur.

Mitas_Powerpull_2“Het grote voordeel van de Mitas Powerpull is dat hij als een gladde band verkocht wordt, waardoor het mogelijk is een persoonlijke profielsnijding toe te passen volgens eigen specificaties”. Zei Andrew Mabin, Mitas’ sales en marketing director. “Om er zeker van te zijn om als één van de eersten met een set Mitas Powerpull banden wedstrijden te kunnen rijden, zou ik Pullers willen aanmoedigen om contact op te nemen met hun “cutter” en de competitie aan te gaan”.

Belangrijke kenmerken van de Mitas Powerpull banden zijn:
• Banden worden als set van 2 stuks in de fabriek “gematcht” met een tolerantie van circa 12 millimeter in afrolomtrek en als gelijke paren verkocht.
• Bij matching in de fabriek wordt de afrolomtrek gemeten bij een bandendruk van 0,8 bar.
• De gemiddelde afrolomtrek van Powerpull op 0,8 bar is 5,273 meter (zonder profiel).

Bij de eindfase van de ontwikkeling heeft Mitas geprofiteerd van feedback uit eerste hand van verschillende Pullers en pullingteams in Europa en Noord Amerika. Hierbij een paar van de indrukwekkende resultaten die behaald zijn met Mitas Powerpull bij wedstrijden in Noord Amerika en Europa:

Heart of Illinois State Fair, 2015: 1ste plaats (Modified)
Enderle Pulloff, 2015: 2de plaats (Super Stock Diesel)
NTPA Winter Nationals, 2016: 1ste plaats/Vrijdag (Super Stock Diesel)
NTPA Winter Nationals, 2016: 2de plaats/Zaterdag (Super Stock Diesel)
National Farm Machinery Show, 2016: 2de plaats (Super Stock Diesel)
European Superpull, Rotterdam, 2016: 5de plaats (Superstock)

Mitas ondersteunt actief tractorpulling events. In Europa is Mitas de officiële partner van het European Tractor Pulling Committee (ETPC), die alle Eurocup pulls support. Onlangs heeft Mitas dit sponsorschap in overeenstemming met ETPC verlengd voor het Eurocup seizoen 2016.