Partnernieuws

New Holland Agriculture kondigt overeenkomst aan voor de overname van Kongskilde Agriculture

New Holland Agriculture breidt haar uitgebreide aanbod uit met nieuwe werktuigen, dankzij de overeenkomst die CNH Industrial is aangegaan voor de overname hooibouw- en grondwerktuigen van landbouwmachinefabrikant Kongskilde Industries, onderdeel van de Deense Groep Dansk Landbrugs Grovvareselskab (DLG A.m.b.A.). Deze onderneming ontwikkelt, produceert en verkoopt oplossingen voor landbouwtoepassingen in de grondbewerkings-, zaai-, hooibouw en silagesegmenten onder verschillende merknamen, waaronder Kongskilde, Överum en JF. Kongskilde zal verder werken via haar huidige verkooporganisatie, dealer- en importeurnetwerk om de continuïteit van haar klantondersteuning te kunnen waarborgen.

Enorme uitbreiding van het productaanbod van New Holland Agriculture
sized_butterfly_mower_1_emea_apacDeze overname leidt tot een enorme uitbreiding en verbetering van het aanbod van New Holland door de toevoeging van een belangrijke productportefeuille. New Holland heeft een lange geschiedenis als vooraanstaand merk voor hooibouwwerktuigen, die teruggaat tot 1940. Toen maakte het merk een enorme doorbraak in het persen van hooi met de introductie van de eerste automatische, zelfknopende opraappers bij Amerikaanse boeren. In de loop der jaren heeft New Holland, gedreven door haar vooruitstrevende manier om te voorzien in de behoeften van de klant, een compleet productaanbod van hooibouwwerktuigen ontwikkeld voor maaien, schudden, harken, balenpersen en stapelen. Vandaag is New Holland wereldwijd een toonaangevend merk en een industrieleider in Noord-Amerika op de markten voor hooibouwwerktuigen en landbouwmachines.

De overeenkomst is een belangrijk onderdeel van New Hollands strategie om klanten over de hele wereld innovatieve en complete oplossingen te bieden voor hun landbouwkundige behoeften door grondbewerkings- en zaaimachines aan haar productportefeuille toe te voegen en het hooibouw  en silage aanbod uit te breiden.  New Holland zal haar wereldwijde kracht in de landbouwindustrie en de expertise van de Kongskilde hooibouw- en grondwerktuigen -organisatie en het dealernetwerk combineren om het merk en de activiteiten nog verder te laten groeien.

“De overname van de grondbewerkings-, zaai-, hooibouw- en silage-activiteiten van Kongskilde voegt een belangrijk productassortiment toe dat het productaanbod van New Holland Agriculture nog verder zal vergroten. Ondertussen blijft het dealer- en importeurnetwerk van Kongskilde het referentiepunt voor hun klanten. Deze overeenkomst biedt groeikansen en creëert een krachtig platform voor de ontwikkeling van de activiteiten van Kongskilde en diens merken, en bovendien zullen we hun producten geleidelijk in de portefeuille van New Holland opnemen”, aldus Carlo Lambro, Brand President bij New Holland Agriculture.

Overdracht van grondbewerkings-, zaai-, hooibouw en silage activa
De overname van het bedrijf omvat een overdracht van de activa met betrekking tot de grondbewerkings-, zaai-, hooibouw en silageactiviteiten van Kongskilde Industries. De productie van deze onderneming omvat twee fabrieken in Europa, gevestigd in Polen en Zweden, en andere faciliteiten in de regio’s EMEA, APAC en NAFTA. De transactie is afhankelijk van verschillende eindvoorwaarden, zoals de wettelijke goedkeuringen.

“Wij heten deze goed gevestigde producten en merken van Kongskilde, Överum en JF met trots welkom in de CNH Industrial Group. Ons doel is om verder te bouwen op deze mooie nalatenschap en hun markttoegang aanzienlijk te vergroten als onderdeel van ons wereldwijde distributienetwerk”, aldus Richard Tobin, CEO van CNH Industrial.

 

Bewaren