Partnernieuws

New Holland LM-verreikers Tier 4B: hoger vermogen, extra functies, meer waarde

De New Holland LM-verreikers van zes tot negen meter zijn herzien en uitgerust met nieuwe motoren die voldoen aan Tier 4B. De modellen genieten alle vijf van een vermogenstoename en verbeterde details voor nog betere prestaties en veelzijdigheid. De compacte LM5.25 is niet veranderd.

De nieuwste LM-serie is doelgericht ontworpen om te voorzien in de behoeften van intensieve landbouw- en loonbedrijven. Voor intensieve veehouderijen bieden de nieuwste modellen meer tractie voor een betere productiviteit tijdens het uitmesten of het maken van silagekuilen, loonbedrijven doen hun voordeel met de betere prestaties op de weg, met een groter sleepvermogen en herziene versnellingen voor op moeilijke ondergronden. Op die manier daalt de transporttijd tussen de werkzaamheden en stijgt de totale productiviteit.

“De LM-verreikerserie biedt de beste balans tussen prestaties, bestuurderscomfort en efficiëntie, aldus Sean Lennon, Head of Tractors. “De nieuwste modellen bieden betere prestaties en functies, zonder dat dit van invloed is op de totale bedrijfskosten tijdens de gehele levensduur.”

De 4×3 Powershift-transmissie van de LM6.32-, LM7.35- en LM9.35-modellen is enorm veranderd. De overbrengingsverhoudingen zijn herzien en leveren nu opmerkelijk betere prestaties heuvelopwaarts en tijdens sleepwerkzaamheden op transportsnelheden. Deze modellen hebben optioneel een sperdifferentieel in de achteras voor meer tractie onder zware omstandigheden. Bovendien kunnen deze modellen worden uitgerust met een hydraulische pomp met variabele opbrengst van 140 l/min en een optionele grote laadhoek van 142 graden. Standaard zijn ze uitgerust met een tandwielpomp van 120 l/min en een laadhoek van 128 graden.

Tot de algemene opties die op alle modellen verkrijgbaar zijn, behoren nieuwe verlichtingspakketten. Hiermee kan de gebruiker tot tien LED-werklichten van 2500 lumen toevoegen voor een uitzonderlijke verlichting aan de voor-, achter- en zijkanten van de machine. Tevens kunnen extra gereedschapskisten voor en achter worden geconfigureerd. Elite-modellen kunnen nu worden uitgerust met een extra shuttle-bediening op de stuurkolom, voor een verdubbeling van de bestaande richtingsbediening op de hoofdjoystick.

Tot de andere verbeteringen behoren o.a. de nieuwe afdichtingen van de giek om te voorkomen dat stof en vuil zich in de schuifgedeelten verzamelen en een functie om de druk van het hydraulische hulpcircuit weg te nemen, voor een snellere en eenvoudigere uitwisseling van werktuigen aan de voorkant.

LM6.32-, LM7.35- en LM9.35-modellen genieten van een maximale vermogenstoename van 12 pk, tot 133 pk, en de LM6.35 Elite- en LM7.42 Elite-modellen krijgen zelfs een extra 3 pk waardoor het vermogen stijgt tot 146 pk. De herziening om te voldoen aan Tier 4B betekent ook dat de LM-serie uitgerust is met de beproefde ECOBlueTM Hi-eSCR-technologie voor een schone motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *