AgrafieknieuwsDe laureatenVideo

Agrafiek 2017: Leuridan is de beste Loonwerker!

Naar goede gewoonte reikt Rekad Uitgeverij op de eerste dag van Agribex de Agrafiek Awards uit. 5 genomineerden streden voor het beeldje, uiteindelijk werd Leuridan Agro Logistics uit Lo-Reninge door de jury verkozen tot Beste Loonwerker.

Meganck-Haenebalcke uit Merendree, Loonwerken Claeys uit Waarschoot, Loonwerken Heyvaert uit Steenhuffel, Soevan uit Koekelare en Leuridan Agro Logistics uit Lo-Reninge waren dit jaar in de running voor de Agrafiek Awards voor Beste Loonwerker. Het zijn die laatste die het beeldje mee naar huis namen.

Leuridan Agro Logistics is een buitenbeentje in de loonwerksector. Sinds 2001 is het bedrijf actief in de distributie van mest en organische meststoffen, containervervoer en algemeen loonwerk. Toch zijn er geen hakselaars of aardappelrooiers op het erf te vinden. De gerichte keuze zich als bedrijf toe te spitsen op het transporteren en verspreiden van vaste en vloeibare meststoffen maakt dat Leuridan binnen deze gespecialiseerde tak van de loonwerksector zich sterk heeft kunnen ontplooien. Innoverende ontwikkelingen binnen het bedrijf zelf, zoals een mestpompcontainer waar mee verschillende soorten vloeibare mest gemengd kunnen worden en over grote afstand kunnen verpompt worden voor het injecteren maakt dat ze een voorsprong nemen op collega-concurrenten in deze tak van het loonwerk.

“Specialisatie geeft Leuridan voorsprong op collega-concurrenten”

Ook bij het verspreiden van vaste mest en compost neemt Leuridan een voorsprong. Nieuwe Dezeure Combi-spreiders strooien stalmest, compost of andere droge meststoffen met grote precisie dankzij trekkers uitgerust met een GPS systeem.
Behalve het gegeven “mest” is het bedrijf ook actief in het transporteren van geoogste gewassen met verschillende trekker-containercombinaties voor korte afstanden of een vrachtwagen met een walking-floor oplegger, grondbewerking en andere zaken zoals allerhande tanktransporten, beregenen van gewassen met irrigatiehaspels of een tank voorzien van beregeningskanon.

“Een proper erf, propere loodsen, propere machines. Je zou niet zeggen dat mest de hoofdzaak is!”