Partnernieuws

Nieuwe glijslofbescherming op Lely Splendimo-maaiers

Vanaf het modeljaar 2016 is het mogelijk de maaibalken onder de Lely Splendimo-maaiers als optie te voorzien van zogenaamde glijslofbeschermers.

De beschermers zorgen voor minder slijtage en daardoor minder onderhoud van de Splendimo-maaibalken. Met de extra bescherming verbeteren de prestaties van de Splendimo- maaibalken doordat er geen materiaal meer kan verzamelen in de kier tussen de glijsloffen. Dat geeft een beter maaibeeld. De standtijd van de maaimessen wordt verlengd doordat deze minder gemakkelijk kunnen blijven haken achter de glijsloffen maar door de beschermers altijd over de maaibalk worden gedwongen.

Kromme maaimessen als gevolg van het raken van een obstakel (bijvoorbeeld een steen) in het veld, zullen de maaibalk zelf ook niet meer beschadigen. De glijslofbeschermers fungeren hier als een bumper en voorkomen inslaan op de maaibalk zelf. Dit beperkt niet alleen de reparatiekosten maar voorkomt bovendien ook een krom maaimes.

De bevestigingspunten voor deze onderdelen zijn nu al in de glijsloffen van de Splendimo-maaiers aangebracht. De glijslofbeschermers zijn dit voorjaar leverbaar. Ze komen beschikbaar als passende setjes voor de specifieke modellen van de Lely Splendimo-maaiers.