Partnernieuws

Nieuwe New Holland T6 Tier 4B

New Holland stelde vorige week in Lyon de vernieuwde T6-reeks voor aan de pers. Deze voldoen voortaan aan de Tier 4B normen. De vernieuwde modellen bestaan in ElectroPower en AutoPower uitvoering.

Om te voldoen aan de Tier 4B normen gebruikt de fabrikant de ECOBlue Hi-eSCR technologie. De vernieuwde reeks bestaat uit 6 modellen met vermogens tussen 115 en 175 pk. Het kleinste en grootste model, de T6.125 en de T6.180 bestaat alleen in een ElectroCommand uitvoering, de andere versies zijn ook verkrijgbaar als AutoCommand. Enkel de T6.180 beschikt over een zescilinder motor, de andere modellen hebben een viercilinder onder de motorkap. De T6.175 AutoCommand is ook verkrijgbaar in Blue Power-uitvoering.

Alle modellen hebben echter een vergelijkbare wielbasis als de vorige zescilinder-serie. De langere wielbasis biedt betere tractie en een uitzonderlijk soepele rit tijdens veld- en transportwerkzaamheden. De vooras met Terraglideâ„¢-ophanging beschermt de bestuurder tegen schokken, als over ongelijke ondergronden wordt gereden, voor maximaal comfort tijdens hoge transportsnelheden. Op het veld zorgt het systeem ervoor dat de band in contact blijft met de grond om de tractie te verbeteren.

De ElectroCommand modellen kunnen met IsoBus klasse II machines controleren en aansturen via de monitor in de cabine, de AutoCommand modellen beschikken optioneel over IsoBus klasse III om machines aan te sturen.