Agrafieknieuws

Even kennismaken met … de jury van Agrafiek

Geen awards zonder deskundige jury.

In 2019 nemen deze experten de zware taak op zich om een winnaar te kiezen in de verschillende categorieën:

VEEHOUDERIJ

Igor Van Den Brulle

Ik ben opgegroeid in Sint-Maria-Oudenhove, een dorp in de Vlaamse Ardennen. Doordat mijn grootouders een landbouwbedrijf hadden, kwam ik al vroeg in aanraking met de veehouderij en landbouw. Het was dan ook een voor de hand liggende keuze om diergeneeskunde te studeren. In 2017 ben ik afgestuurd en meteen erna ben ik gestart met een doctoraat bij het M-team UGent. Mijn onderzoek heeft als doel om het management te linken aan de uiergezondheid op melkveebedrijven met een automatisch melksysteem.

Charlotte Brossé

2011: afgestuurd als dierenarts in de optie varken, pluimvee en konijn aan de Ugent.
2011-2019: Dierenarts gezondheidszorg bij Dierengezondheidszorg Vlaanderen

Griet Lemaire

Al ruim 16 jaar ben ik actief bij het Vlaams infocentrum land- en tuinbouw (VILT), eerst als redacteur en sinds 2010 als directeur. Al die tijd zit ik met mijn neus op het landbouwnieuws. Daarbij gaat het niet zozeer om het vaktechnische nieuws, maar wel om beleidsmatig, maatschappelijk en economisch nieuws over land- en tuinbouw. Vanuit mijn studie in de communicatiewetenschappen ben ik vooral gefascineerd door landbouw in relatie tot communicatie en landbouw. Thema’s als verduurzaming, innovatie, maatschappelijke tendensen in relatie tot landbouw en voeding boeien mij. Tijdens mijn jurering heb ik vooral gelet in welke mate de bedrijven een antwoord bieden op alle maatschappelijke uitdagingen waar de veehouderijsector vandaag voor staat.

Stijn Bossin

Stijn Bossin is coördinator bij Innovatiesteunpunt. Ik werk aan het verbeteren van milieutechnische aspecten op de Vlaamse land –en tuinbouwbedrijven. Dit kan gaan van het bestrijden van emissies om de uitstoot van geur, ammoniak en fijn stof te reduceren tot het gebruiken van slimme toepassingen om grondstoffen beter te benutten. (foto: Boerenbond)

MECHANISATIE

Jan Ebinger

Jan Ebinger (Antwerpen,1955) is sinds 1986 actief als freelance landbouwjournalist voor Rekad Uitgeverij (Herentals). Jan Ebinger was ook vijf jaar hoofdredacteur van De Loonwerker. Voor dit blad verzorgt hij steeds elke maand de eindredactie en de rubriek Terugblik en sinds kort is hij redactiesecretaris van De Loonwerker.

Simon Cool

Simon Cool is senior ILVO-onderzoeker precisielandbouw, automatisatie en digitalisering. Hij maakte een doctoraat rond de ontwikkeling van een 3D beeldverwerkingssysteem om strooibeelden van centrifugaalstrooiers te voorspellen. Hij is de drijvende kracht achter het ILVO- Living Lab ‘Agrifood Technology’. Dat is een duur woord voor een ecosysteem om samen met verschillende stakeholders op een co-creatieve manier innovatieve en duurzame oplossingen ontwikkelen voor de agrofood sector.

Maarten Huybrechts

• gewezen consulent Landbouwmechanisatie en akkerbouw Boerenbond
• gewezen organisator Werktuigendagen
• gastdocent Landbouwmechanisatie KULeuven Campus Geel
• verzamelaar Oldtimer tractoren en oude Machines.
• redacteur landbouwmechanisatie Boer & Tuinder

Lieven Van Den Berghe

Landbouwingenieur/landbouwdeskundige/freelance landbouwjournalist

20 jaar actief in de mechanisatiesector met praktijkervaring op eigen bedrijf
Zaakvoerder Agro Consult bvba

Michiel Saeyens

Michiel is media-adviseur bij Rekad NV
Tom Govaerts Tom is freelance journalist bij De Loonwerker.