Partnernieuws

Merial nu formeel overgedragen aan Boehringer Ingelheim

Sanofi en Boehringer Ingelheim hebben op 28 juni 2016 een overeenkomst ondertekend om de veterinaire activiteiten van Sanofi, Merial, over te dragen aan Boehringer Ingelheim.

Het is de laatste stap in de exclusieve onderhandelingen die genoemde farmaceuten in december 2015 zijn gestart. De overeenkomst maakt deel uit van een transactie waarmee tevens de Consumer Healthcare-activiteiten van Boehringer Ingelheim worden overgedragen aan Sanofi.

Verwacht wordt dat de transactie tegen eind 2016 wordt goedgekeurd door de internationale regelgevende instanties. “In de periode tussen het ondertekenen en afsluiten van de transactie verandert er niets in onze zakelijke relaties, onze producten of onze samenwerking”, klinkt het in een brief aan de zakenrelaties van de respectievelijke bedrijven.

Nog volgens de brief vullen Boehringer Ingelheim en Merial elkaar naadloos aan. “Samen hebben we onze zakenpartners aanzienlijk meer te bieden. Dit is een grote stap voorwaarts voor de mondiale diergeneeskunde”, klinkt het.

Bron: Mededeling Boehringer Ingelheim BV 28 juni 2016