Partnernieuws

Mitas onthult nieuwe maat van de PneuTrac op de SIMA

Op het SIMA in Parijs is de nieuwe PneuTrac van Mitas te zien. Deze combinatie tussen een gewone band en een rups is nu ook gemaakt in 28-duims formaat.

De nieuwe maat van de PneuTrac is gemonteerd op de vooras van een Case IH Maxxum tractor, de achteras is uitgerust met de 38″ PneuTrac. Mitas ontwikkelde de 480/65R28 PneuTrac als derde maat van dit revolutionaire bandenconcept terwijl de PneuTrac 280/70R18 en 600/65R38 intensieve dynamische tests ondergaan. PneuTrac ontving de EIMA Technical Innovation Award in Bologna, Italië.

PneuTrac combineert het beste van twee werelden, de traditionele luchtbanden en rubberen rupsbanden. Mitas test intensief het PneuTrac concept op een 18″ en 38” velg en begon met statische tests van de nieuwe 28″ PneuTrac. Dankzij de nieuwe 28″ maat in combinatie met de 38″ velgmaat, kan Mitas voor- en achteras van een trekker met PneuTrac uitrusten. Dit stelt Mitas in staat om in de nabije toekomst veldproeven te starten en de voordelen van dit concept te bewijzen.

“PneuTrac heeft een groot potentieel. De nieuwe maat van de Mitas PneuTrac is een belangrijke stap in de ontwikkeling van dit concept”, zegt Pavel Kott, Mitas’ product manager Landbouwbanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *