Agrafieknieuws

Tom Blockeel – Innovatief ondernemen 2011

In de rubriek “innoverend ondernemen” ging de Agrafiekprijs naar Tom Blockeel die samen met zijn echtgenote Nathalie en een dertigtal medewerkers een slagerij runt in Oudenaarde. Die slagerij is gekoppeld aan een witblauw fokbedrijf met 360 dieren waarvan het vlees uitsluitend in de eigen slagerij wordt verwerkt en verkocht. De specialiteit van Blockeel is de verkoop van kalfsvlees; runderen van 8 maanden die een gewicht halen van 200 tot 230 kg. Het witblauwe fokbedrijf is een echt pareltje en ligt enkele kilometers buiten het centrum. Hier worden 360 runderen en jongvee gehouden van het Belgisch witblauw ras.
In de stal is een bezoekersruimte voorzien die ook door kleine groepen, al dan niet in combinatie met een etentje, kan afgehuurd worden.

Met Tom Blockeel treedt de derde generatie aan. Toms grootvader was een rundveehouder die naast zijn bedrijf een slagerij opende. Die traditie werd later verder gezet. Intussen verhuisde de slagerij naar het stadscentrum van Oudenaardse. De jongste jaren bouwde Tom de zaak uit tot een heuse traiteurszaak waar naast rundvlees van het eigen bedrijf een volledig vleessortiment wordt aangeboden, aangevuld met bereide schotels en een brood- en kaasafdeling.

Wekelijks worden er 1000 bereide schotels verkocht. De slagerij gaat in de toekomst nog verder uitbreiden. De nodige vergunningen en plannen liggen inmiddels op tafel. De familie Blockeel innoveert en investeert dus verder in de toekomst.